О Шпанцу

Неколико речи АКУД Шпанац

„Шпанац“ је једно од два академска културна уметничка друштва које је основао Универзитет у Београду. Свој рад је започео 1954. године и преко 60 година окупља студенте са циљем очувања културно-уменичког наслеђа, као и успостављања високих стандарда у друштвеном и културном животу младих.

Током свих година у оквиру АКУД „Шпанац“ са великим успехом и запаженим резултатима и ван граница наше земље делују:

  • Ансамбл народних игара и песама - фолклор
  • Академски хор
  • Ансамбл народне музике - оркестар
  • Академско позориште - Театар „ДЕС“

Галерија

Пројекти за наше најмлађе

Протеклих година „Шпанац“ интензивно припрема и успешно реализује пројекте путем којих жели да прошири своје деловање, а са циљем да се оплемени културно-уметничка понуда, те да се што већи број младих људи укључи у активности Друштва.

У складу са тим, уметничко руковдство Друштва је покренуло школу фолклора за најмлађе. Наиме, АКУД „Шпанац“ је отварио врата за све предшколце и ђаке београдских основних школа који су заинтересовани за традиционалну игру, где ће искусни играчи АКУД „Шпанац“ да упознају најмлађе са светом игре и фолклора. Као студентско друштво, „Шпанац“ такође планира да у будућности прошири спектар културно-уметничког садржаја у складу са потребама савременог појединца и интересовањима студентске омладине.